Люис Хамилтън спечели по любопитен начин Гран При на Великобритания - четвъртото състезание за сезона във Формула 1. Световният шампион спука предна лява гума по време на последната обиколка и така завърши.

Втори се нареди Макс Верстапен ("Ред Бул"), а трети - Шарл Льоклер ("Ферари"). Хамилтън и тимът му извадиха късмет - ако беше останал на пистата без да минава през бокса към края, Верстапен вероятно щеше да изпревари Люис. Той обаче смени гумите, за да запише най-бърза обиколка и вземе допълнителна точка.

А два тура преди драмата на Хамилтън, неговият съотборник Валтери Ботас спука също лява гума, но нямаше шанс и завърши 11-и. От това се възползва Льоклер, който се качи на подума, а Верстапен се нареди втори.

Състезанието отново беше много интересно в средата на колоната. Сега следва ново Гран При на "Силвърстоун", което ще е в чест на 70-годишнината на най-комерсиалното автомобилно състезание.

Люис Хамилтън спечели за рекордния седми път у дома и дръпна в генералното подреждане при пилотите с 30 точки пред Ботас и 36 пред Верстапен.