Хората излязоха на улицата, протестират и искат много прости неща. Основното от тях е, че искат предсрочни избори.

Това заяви пред бТВ тази сутрин съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.

Хората разбраха, че ако отидем на редовни избори, тези, които сега контролират властта, ще си я купят отново, защото те откраднаха толкова много пари, че не знаят къде да ги държат, каза още Атанасов.

По думите на съпредседателя на "Демократична България" те подкрепят протестиращите за предсрочни избори, "за да се ликвидира възможността Борисов и неговата клика да си купят отново властта".

Според него над 60% от хората в България искат предсрочни избори заради корупционни зависимости на властта от задкулисието на Ахмед Доган. С усмивка той каза, че чак сега общината щяла да установява случая със сарая, който е над закона от години.

Според него Борисов е рожба на старата коалиция между Сакскобургогтски и Ахмед Доган и е на власт, защото именно Доган го крепи. А смяната на министри определи като "панически действия", а просто едни хора на ДПС били сменени с други техни хора.

За записите Атанасов попита защо българската прокуратура не разследва съдържанието на записите.

"Трябваше да минат години, за да могат и в България, и в Европа хората да разберат, че България е една корупционна клоака - това е големият проблем."

Той обърна внимание, че физиономии, които са от частната охранителна фирма "Делта гард" (на небезизвестния Митко Каратиста, б.р.), сега се виждат между полицаите.

"Това е много притестително, че хора, които обслужват онази афера с "Осемте джуджета", се намират някъде и между полицаите."