"Интер" и "Манчестър Юнайтед" най-после се разбраха за Алексис Санчес, който в изминаващия сезон играе под наем в миланския гранд. Чилиецът преминава трайно при "нерадзурите" с договор за три години, като те няма да платят трансферна сума на английския гранд.

Ползата на "Юнайтед" е, че ще спести около 57 милиона паунда от заплати на Санчес в следващите две години, когато изтичаше договорът му. Алексис имаше мечтан контракт с "червените дюволи", който го правеше един от най-високоплатените във футбола. Той се разписваше срещу 300 000 базово възнаграждение на месец плюс 100 000 от имиджови права. Натактък имаше всевъзможни бонуси, с които сумата можеше да набъбне на 560 000 паунда на седмица.

Това е може би най-неизгодният контракт в историята на "Юнайтед". Той бе сключен с "Арсенал" в началото на 2018 г., като манчестърци дадоха Хенрик Мхитарян и доплатиха. Чилиецът обаче записа едва 45 мача и вкара пет гола. Той често беше преследван от контузии, а когато играеше не беше на ниво. 

"Дейли мейл" изчислява, че всяко докосване на топката от страна на звездата е струвало на гранда 28 800 паунда.

За "Интер", който стана вицешампион на Италия, Алексис записа 29 мача и четири гола във всички турнири досега - тимът продължава в Лига Европа, както и "Юнайтед". След подновяване на сезона нападателят доста подобри формата си.

"Манчестър Юнайтед" преговаря с "Борусия" (Дортмунд) за Джейдън Санчо, но двата клуба са далеч от споразумение. Германският гранд иска около 120 милиона евро, което възпрепятства разговорите и е поставил краен срок сделката да се осъществи - 10 август.

Според британската преса спряганото преминаване на бразилеца Уилиан от "Челси" в "Арсенал" вече е факт. Халфът отива със свободен трансфер и е напът да подпише за три години с "топчиите".