Протестните лагери на кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и пред президентството, блокиращи движението центъра на София, остават.  Движението по бул. "Цар Освободител" между парламента и БНБ е свободно. В останалата си част бул "Цар Освободител" е затворен. 

Блокадите няма да бъдат свалени до изпълнение на исканията на протестиращите - това каза по-рано през деня и адв. Николай Хаджигенов, част от Отровното трио. 

Снимка Цветан Николов

"В медиите и социалните мрежи много се говори как протестът и блокадата на основните пътни артерии пречи на свободното предвижване на хората. В същото време обаче постоянно идват хора, които ни носят храна, вода и какво ли още не, защото ни подкрепят. Ние няма да се предадем, докато не получим оставките на Борисов и Гешев! Лишенията ни в момента са за общото благо на целия народ! Съжалявам, ако блокадата пречи на някой хора, но се налага. Оставка!", каза пред Клуб Z протестиращ на Орлов мост.

Блокадите на Орлов мост и пред СУ значително увеличиха трафика в останалата част на столицата, а маршрутите и разписанията на много от автобусите, преминаващи през блокираните части, бяха променени.