"Севиля" показа, че е може би е фаворит номер 1 за спечелване на Лига Европа при подновяването на турнира. Тимът на треньора Юлен Лопетеги очаквано се справи с "Рома" в Дуисбург - 2:0, и продължава на четвъртфинал в началото на идната седмица, където ще срещне "Уулвърхемптън".

"Вълците" трудно пречупиха "Олимпиакос" с 1:0 (общ резултат 2:1). Раул Хименес отбеляза от дузпа в началото на срещата, а гърците направиха добър мач, техен гол не беше зачетен заради засада, като ситуацията бе доста дискусионна.

По решение на УЕФА андалусийците и "вълците" изиграха само един мач на неутрален терен, тъй като пандемията ги свари без да са излизали един срещу друг в един от най-интересните осминафинали. От фазата на 1/4-финалите всички мачове до края на турнира ще преминат в четири града в Германия (Северен Рейн-Вестфалия).

Серхио Регилон откри в 22-ата минута, а в 44-ата Юсеф Ен-Несири удвои. "Севиля" можеше да вкара оше, в края Евер Банега удари греда.

В другия ранен мач тази вечер "Байер" (Леверкузен) спечели с 1:0 срещу "Рейнджърс" у дома, след като имаше аванс от 3:1 в Глазгоу. Муса Диаби отбеляза в 51-ата минута. "Аспирините" излизат срещу "Интер", който снощи се справи с "Хетафе".

В друг осминафинален реванш "Базел" отново надви "Айнтрахт" - 1:0 (4:0 общо).

Четвъртфиналните двойки, 10-11 август

1. "Шахтьор" (Донецк) - "Базел" 

2. "Манчестър Юнайтед" - "Копенхаген"

3. "Интер" (Милано) - "Байер" (Леверкузен)

4. "Уулвърхемптън" - "Севиля"

Полуфинали, мачовете са на 16-17 август:

Победител от четвъртфинал 4 - победител от четвъртфинал 2

Победител от четвъртфинал 3 - победител от четвъртфинал 1

Финалът е на 21 август в Кьолн. Преди това се играе само по един мач.