Българските представители в Лига Европа изтеглиха екзотични съперници в първия предварителен кръг, мачовете от който ще се играят на 27 юли.

ЦСКА-София не би трябвало да има проблеми срещу "Сиренс" от Малта на стадион "Българска армия". Другите възможни съперници бяха арменският "Ширак" и победителят от двойката от предварителния кръг "Енгордани" (Андора) - "Зета" (Черна гора). Може да се каже, че "червените" изтеглиха най-лекият вариант. Те единствени от трите ни състава бяха поставени.

"Славия" гостува на албанския "Кукеси". Труден опонент, но останалите потенциални отбори бяха много по-труднопреодолими - шведските "Малмьо" или "Хамарби".  

Гост ще бъде и "Локомотив" (Пловдив) - на победителя от двойката от предварителния кръг "Санта Колома" (Андора) - "Искра" (Даниловград, Черна гора). По-вероятно е противникът да е "Искра". И Локо получи намигване от съдбата, тъй като можеше да се падне с  "Апоел" (Кипър), "Сутиеска" (Черна гора) или "Бейтар" (Йерусалим).

Победителите ще бъдат излъчени само в един мач на 27 юли - тази година УЕФА промени практиката с размененото гостуване заради пандемията. А жребият бе изтеглен не по класическия начин, а по по-сложен, като бе използван и компютър.

По-рано днес "Лудогорец" научи съперника си във втория предварителен кръг на Шампионската лига - датският шампион "Мидтиланд", но преди това "орлите" трябва да се справят с "Будочност" (Черна гора).