Едно от протестните звена срещу правителството - "Отровното трио", призова за смяна на тактиката. На страницата си във фейсбук оттам посочват, че от утре - 12 август, ще се блокират и институции, освен кръстовища и пътни артерии, както бе досега. 

"Призоваваме ви да обсадим и опънем палатки пред всички възможни държавни учреждения: Съдебната палата, Министерство на Отбраната, Правосъдието, Туризма, Културата, Спорта, Финансите, Труда и Социалната политика, Министерствата на Вътрешните и Външните Работи, Европарламента! Докато свалим правителството!", посочват от ттам. 

Според "Отровното трио", съставено от Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков, "блокадата на кръстовищата несъмнено е ефективна, защото привлича общественото внимание, но в същото време се превръща в още една причина за несъгласие и разединение помежду ни, която управляващите използват срещу нас".

"Нека обсадим ключовите институции и да пречим на когото трябва!, смятат протестиращите. 

И добавят:

"Разкажете на близките и приятелите си, които се информират предимно от националните телевизии какво всъщност се случва и доколко информацията, която получават, е манипулирана! И най-важното - защо ИМА СМИСЪЛ от това, което правим заедно! Всекидневно постигаме развитие в изпълнението на исканията си и това е видно за всеки един човек, дошъл да подкрепи протестите на живо! Правителството е все по-безсилно, действията му - все по-отчаяни. 

Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно присъствие! Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, исканията ни ще се изпълнят за едно денонощие!

Начало на блокадата: 17 ч сряда, 12 август, Съдебна палата."