"Пари Сен Жермен" е на полуфинал в Шампионската лига след невероятна драма в първия четвъртфинал срещу "Аталанта" (Бергамо) - 2:1. Парижани губеха с 0:1 до 90-ата минута, но направиха обрат на стадион "Луш" в Лисабон.

Марио Пашалич откри в 26-ата минута. В 90-ата Маркиньос изравни, а в добавеното време дълбоката резерва Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара гола на изумителния успех.

ПСЖ чака победителя от сблъсъка в четвъртък между "РБ Лайпциг" и "Атлетико" (Мадрид).

Изненадата беше на броени минути, но с вяра и упорство френският гранд развали лошата традиция да не може да достигне по-нагоре от четвъртфинал в шампионския турнир.

Началото на двубоя бе вихрено - още до третата минута съперниците размениха по едно голово положение. Неймар бе изведен сам срещу вратаря на бергамасите, но не уцели вратата.

Сладващите минути бяха на италианския отбор и голът на Пашалич падна логично. ПСЖ тръгна да отвръща, а Неймар още веднъж пропусна от чиста позиция.

През втората част в игра за фаворита влезе лекувалият доскоро контузия в глезена Килиан Мбапе и това веднага пролича. Френският национал изтърва изравняване на няколко пъти, както и Неймар. 

Парижани обаче играеха по-добре в атака, а "Аталанта" отпадна физически. Симпатичният отбор от Бергамо престана да контраатакува опасно и да се противопоставя в средата на терена. А имаше възможности за 2:0.

Последният съдийски сигнал можеше да го спаси, но този път Неймар и компания се оказаха в ролята на тима, който прави чудо. След центриране Неймар овладя и асистира на Маркиньос, а 140 секунди по-късно при аналогична ситуация Мбапе подаде на Чупо-Мотинг, който нямаше как да сбърка.

Ерик Максим Чупо-Мотинг, германец с камерунски корени, често е подиграван за причудливи пропуски и нескопосани отигравания, но този път е герой.

Жалко за "Аталанта".