Новак Джокович обяви на официалния си сайт, че ще участва на Откритото първенство на САЩ по тенис, което започва на 31 август. Световният №1 заминава за Ню Йорк на 15 август и от 20-и първо ще играе на Мастърса, преместен от Синсинати в Голямата ябълка - отново в комплекса "Били Джийн Кинг" в "Куинс".

Досега Джокович не даваше отговор дали ще хване ракетата за US Open. Нещо повече - по-рано през лятото той по-скоро намекваше, че няма да пътува през океана, тъй като не е щастлив от противоепидемичните мерки, взети от организаторите.

В последните дни те направиха някои остъпки - явно чули гласа на тенисистите. Разрешава им се да наемат апартаменти или къщи в района. Досега всички бяха задължени да се настанят в хотелски комплекс и да намалят до минимум щабовете си.

Преди дни Рафаел Надал обяви, че няма да защитава титлата си US Open, тъй като не чувства сигурност по отношение на контрола над коронавируса. Роджър Федерер пропуска целия сезон заради две атроскопии. Ник Кириос бойкотира. Анди Мъри пък получи "уайлд карт" и вече е в Ню Йорк заедно със своя брат.

При жените няма да участват Ашли Барти, Елина Свитолина и Кири Бертенс, а Серина Уилямс даде положителен отговор.

Новак Джокович увери, че се чувства готов физически, след като изкара коронавируса покрай скандала на веригата "Адрия тур". Той ще си направи PCR тест преди заминаването, а ще мине такъв при пристигането си, а и по време на престоя в САЩ.