Световната пандемия от COVID-19 е нещо отвратително, без съмнение. Но не може да й се отрече нещо - натика в студиата куп музиканти, които с изплезен език обикаляха - някои от огодини - по турнета, за да осребряват добре познатите си стари хитове... 

Абсолютната полит и арт легенда Серж Танкян също ще издаде ново самостоятелно EP през есента. То ще се нарича Elasticity, а песента Rumi, за която наскоро Танкян засне видеоклип, вероятно ще е първият сингъл от предстоящото издание, съобщава Zrock.

Танкян описа Elasticity преди време като една колекция от "рок песни", които първоначално са били предвидени за System Of A Down. Групата обаче не успя да стигне до разбирателство как да продължи напред заедно. Това стана през 2006 г. и оттогав с един не особено успешен опит за реюниън, движение няма.

Танкян обаче коментира, че заглавието Elasticity е заигравка с името на силния албум на System Of A Down - Toxicity от 2001 г.

Досега обаче това "шило в торба" има и 5 солови албума. И ако и музицирането да не е кой знае какъв връх, както и да липсват двугласията с Дарон Малакян, никой не може да отнем епичните вокали на Серж.

 

А това е Saving Us от 2007 г., когато все още дългата сянка на System of a Down е съвсем видима върху "лицето" на певеца.

 

 

 

За в случай, че сте забравили какво може арменецът, роден в Бейрут и емигрирал като дете с родителите си в Калифорния... ето нещо:

 

 

И още едно с "Ву Танг клан":