Компанията на Илон Мъск SpaceX изстреля за шести път своята ракета Falcon 9 към Космоса. На борда й има 58 сателита от проекта Starlink, чиято цел е да достави по-бърз и качествен интернет под формата на 5G, както и три малки сателита SkySat за наблюдение на земното кълбо. 

От създаването на SpaceX през 2002 година основната цел на компанията е да направи живота "мултипланетарен", а според изпълнителния директор Илон Мъск ключът към постигането й са преизползваемите ракети.

Това е втората мисия Starlink за този месец и четиринадесета за годината. Компанията постави рекорд с технологията си за преизползваеми ракети, използвайки за шести път един и същ бустер (двигателна част от ракетата - б.р.), който осем минути след излитането си се приземи на безпилотния кораб на Мъск Of Course I Still Love You - "Естествено че още те обичам". 

Това е 40-ият полет за модела Falcon 9, както и 99-и за SpaceX. От дебюта си през 2010 г. моделът Falcon 9 вече е летял 90 пъти и има само два инцидента - през 2015 г., когато ракетата се взриви, навлизайки в стратосферата, и през 2016 г., когато тя се взриви на повърхността на земята.