"Лудогорец" победи черногорския "Будучност" в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Мачът се игра в Подгорица и завърши 3:1 за отбора от Разград.

През първото полувреме "Лудогорец" започна прекрасно. Още във втората минута Каули разтресе гредата след прекрасен удар от дъгата на наказателното поле. 10 минути по-късно българският отбор поведе в резултата. Ихиньо Марин вкара отблизо след пробив по дясното крило на Сисиьно и пас на Чибота.

В 18-ата минута Каули отново изпусна прекрасна възможност. След красиво двойно подаване по левия фланг между Текпетей и Недялков последният изведе Каули между двамата централни защитници. Ударът обаче бе над гредата.

7 минути по-късно Каули подаде на Ихиньо Марин, който бе фаулиран около дъгата на полето. Чибота вкара отсъдения пряк свободен удар с красиво изпълнение и резултатът стана 2:0 за българския шампион.

Веднага след това обаче си пролича, че "Лудогорец" все още не е достатъчно добре обигран отбор. Необяснимо защо "зелените" дадоха инициативата на своя съперник. Това доведе до гол за "Будучност" в 31-ата минута. След балонно центриране вратарят на "Лудогорец" Ренан тръгна да излиза, но после се спря, което се оказа фатално. Чукович успя да го прехвърли след балонен удар с глава, като преди това надскочи Сисиньо.

От този момент до края на полувремето черногорците бяха по-добрия отбор на терена. В 39-ата минута Иванович, след като финтира двама футболисти на "Лудогорец", отправи опасен удар от границата на наказателното поле. Малко след това Бойович опита прехвърлящ удар, но Ренан този път спаси. 

Първата добра възможност за второто полувреме отиде в сметката на домакините. Бойович получи извеждащ пас отляво в 54-ата минута, надбяга Моци и шутира под ъгъл, но много неточно. В ответната атака петима от Лудогорец се озоваха срещу трима от Будучност пред наказателното поле на черногорците, но Текпетей опита индивидуална игра и сгреши.

Цялото второ полувреме бе по-скоро тактическо като и двата отбора се стараеха да играят на сигурно и да не допускат грешки. В добавеното време обаче влезлият като резерва Жоржиньо проби прекрасно по дясното крило и намери Каули в наказателното поле, който вкара третия гол за "Лудогорец".