Починалите след заразяване с коронавирус в света в събота достигнаха 800 000 души. Това сочат данните на сайта на американския университет "Джонс Хопкинс", цитирани от ТАСС, съобщава БТА.

На първо място по брой починали са САЩ - 175 429 смъртни случая. На второ и трето място са съответно Бразилия (113 358) и Мексико (59 610).
В света от коронавирус са заразени общо над 22,98 милиона души.

Италия мина границата от 1000 случая на ден

Новите случаи на коронавирус в Италия през последните 24 часа са 1071 - най-големият брой от края на ограничителните мерки през май, надвишавайки прага от 1000 на ден, сочат официални данни, цитирани от Франс прес и Ройтерс.

Министерството на здравеопазването съобщи за трима починали, с което смъртните случаи стават 35 430 при общо 258 136 заразени от началото на пандемията.

Районът на Рим е с рекорден брой новозаразени за 24 часа - 215. Предишният най-висок брой беше 208 души, регистрирани на 28 март.
61 процента от новите случаи са свързани със завръщане на хора от ваканция, като 45 процента от тях са завърналите се от Сардиния, уточняват местните здравни власти.

Повечето са младежи, които не проявяват симптоми на заболяване.

Лондон с нови правила за пристигащите от Франция

Пътниците, пристигащи от Франция във Великобритания, трябва да удостоверяват, че нямат симптоми на коронавирус и че не са били в контакт с потвърдени случаи на заразени лица 14 дни преди пътуването си, съобщи британското правителство, цитирано от Ройтерс.
Измененото правило за пътуванията е публикувано на сайта на правителството седмица, след като Лондон наложи задължителна 14-дневна изолация за влизащите на британска територия от Франция.

Великобритания регистрира днес 1288 нови случая на COVID-19 спрямо 1033 вчера, сочат правителствени данни, цитирани от Ройтерс.
Осемнайсет души са починали след положителни тестове за коронавирус в рамките на 28 дни, с двама повече от вчера.
Новите случаи са регистрирани, след като правителството ускори тестването, за да може да спре бързото разпространение на коронавируса, което нанесе огромни щети на икономиката.