55-ият ден от началото на протестите беше съсредоточен в подготовка за утре, 2 септември, когато е насрочено голямото народно въстание.

Исканията на демонстрантите остават същите - оставка на Бойко Борисов и правителството, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Днес е последният ден на мирен протест, обяви пиар експертът Арман Бабикян от Отровното трио.

Около бившия Партиен дом, където от утре ще се провеждат пленарните заседания на Народното събрание, беше опъната полицейска лента. Засилено беше и полицейското присъствие.

Налице отново беше и традиционната стена на позора, на която се слагат изображения на политици.

Планът за утре

Протестиращите се заканват в първия ден от новия политически сезон депутатите да работят под обсада. Полицията отново призова да не се подават на провокации, а Столичната община предупреди гражданите за проблеми с придвижването в центъра на София утре. Партия „Да, България“ е поискала от общината да остане на паркинга пред БНБ от 8:00 ч. до 22:00 ч. Теренът ще бъде достъпен само за протестиращи. Площад „Независимост“ при стъклените куполи остава затворен за същото време, съобщиха от бТВ като се позоваха на общината.

Гражданската инициатива „Системата ни убива“ е получила разрешение за протест в района около куполите. Организаторите на недоволството от Отровното трио не заявяват своя план на движение. В началото на деня ще се съберат пред фонтана на президентството, а след това всичко зависи от мащаба на протеста, уточниха от „Отровното трио“.

БСП също официално призова симпатизантите си утре да се включат в протеста.

На входовете на столицата ще има екипи на Пътна полиция при евентуално пристигане на автобуси от страната.

На пресконференция във вторник от СДВР вече обявиха очакванията си за ескалация на напрежението, а социалните мрежи се напълниха със снимки на колони от полицейски коли, идващи от други места като подкрепление за утрешния ден.

Протестът във Варна

Протестиращите във Варна преминаха в шествие по централните градски улици от палатковия лагер пред общината до Морската градина, съобщи БНР. Те блокираха за кратко движението на кръстовището на булевардите "Цар Освободител" и "Осми примолски полк", скандирайки Скандират "Борисов е позор, оставка и затвор!" и "Долу ГЕРБ".