Националният ни отбор изтърва отличен шанс да потегли победно във второто издание на Лигата на нациите - 1:1 срещу Ирландия на празния стадион "Васил Левски".

Божидар Краев откри в 56-ата минута, а в добавеното време Шейн Дъфи изравни с глава. В другия мач от групата Уелс спечели с 1:0 на терена на Финландия с гол на Мур в 80-ата. За нашите следва гостуване на уелсците в Кардиф в неделя.

Двубоят България - Ирландия премина равностойно и с малко повече голови ситуации за гостите. И в двата състава липсваха основни футболисти.

В 29-ата минута "лъвовете" можеха да открият резултата чрез Тодор Неделев, изведен с дълъг пас отдясно срещу вратаря на гостите. Плеймейкърът опита да го прехвърли, но не уцели рамката.

Преди това и ирландците имаха възможност. Двата съперника размениха интересни атаки в края на първото полувреме - по-опасните бяха за нашия опонент.

В началото на второто порувреме Конъли пробва рефлекса на вратаря ни Георги Георгиев отблизо. А в 56-ата Тодор Неделев отлично овладя топката и майсторски подаде на Краев, реализирал гол от световна класа - 1:0.

Гостите реагираха, но България съжалява, че не реши може би всичко в 81-ата, когато влезлият като смяна Бирсент Карагерен не се възползва от ново чудесно извеждащо подаване на Неделев.

В последните минути Ирландия сви обръч пред вратата на националите ни и стигна до изравняване чрез ветерана Шейн Дъфи от поредното статично положение. Малко преди това заради контузия бе заменен новия капитан Петър Занев.

Селекцията на Георги Дерменджиев се представи добре срещу отбор, който е на средно ниво в Европа.