Полицията в Каталуния е започнала разследване за корупция срещу президента на "Барселона" Жосеп Мария Бартомеу, пише в. "Ел Мундо".

Повод за проверката е прословутият случай Барсагейт, при който клубът нае консултантска ПР компания заради зачестилите критики към клуба от собствените му играчи през зимата. Месеци по-късно шестима директори на гранда подадоха оставки, а вицепрезидентът Емили Русо хвърли обвинения за корупция, твърдейки, че договорът с агенцията агенцията I3 Ventures е на стойност 980 000 евро, а такава услуга струвала до 120-150 хил. евро.

Освен това фактурите удобни били раздробени на до 200 000 евро, за да се избегне одобряването на суми от страна на Борда на директорите, както е по устава на "Барселона".

Бартомеу тогава отвърна, че няма нищо нередно и заведе дело за клевета срещу доскорошната си дясна ръка. Беше направен и одит от независима компания, като според каталунски медии също е доказал нередности. Барса твърди обратното и по отношение на обвиненията с каква цел е наета I3 Ventures.

Договорът е прекратен малко след избухване на скандала.

Междувременно Лео Меси искал да забави отговора си дали остава в "Барселона" или ще настоява да си тръгне още по време на този трансферен прозорец. Твърдението за това е на в. "АС". Смяташе се, че аржентинецът ще обяви какви са намеренията му още вчера или днес.