Брус Уилямсън, една от звездите на легендарната банда "Темптейшънс", не успя да се пребори с коронавируса, съобщи TMZ. Певецът беше диагностициран с COVID-19 през август, докато се възстановява от операция на жлъчката. Едва на 49 години обаче си е отишъл миналата нощ в дома си в Лас Вегас. 

Синът му написа, цитиран от "Хъфингтън пост": "Няма думи на света, с които да опиша какво чувствам... Обичам те, татко, благодаря ти, че беше невероятен, че беше любящ, благодаря, че беше такъв, какъвто си. Моля се на Бога и ще се срещнем отново. Обичам те, татко..."

Брус става част от "Темптейшънс" през 2006 г. и остава в бандата до 2015 г. Той е основният вокалист на групата в два от албумите - Back to the Front и Still Here. Но в годините е изпълнявал всички стари хитове на групата.

Той е роден в Комптън, щата Калифорния, и първите си стъпки в музиката прави, пеейки госпъли в църквата. Според биографията му - любовта му към музиката започва, след като изпитва ревност от това, че негов братовчед често се изявява като вокалист в църковния хор. С времето започва да пее R&B в местни клубове. Таланта си разгръща на популярната главна туристическа улица в Лас Вегас. Става фронтмен на фънк групата BlackBerry Jam.

Нека си припомним гласа му с две изпълнения - първото с "Темптейшънс", а второто - от 2019 г. с друга банда, която обаче изпълнява една от легендарните песни на "Темптейшънс" - My Girl.