Лео Меси направи първа тренировка с "Барселона" вчера. Първа, откакто каталунците бяха разгромени от "Байерн" в Шампионската лига. И първа, откакто на 25 август аржентинецът подаде искане да му бъде позволено да напусне без трансферна сума.

Миналият петък Меси даде пространно и емоционално интервю за Goal.com, в което заяви, че му се налага да остане до края на договора си през юни 2021 г., тъй като Барса иска за него заложените в откупна клауза 700 милиона евро. Не би желал да се съди с любимия си клуб.

Меси всъщност тренира само с още един футболист - Филипе Коутиньо, който се завърна от "Байерн", където беше под наем. Причината е, че двамата са изостанали в  подготовката. Лео повече от седмица не се подготвяше, а бразилецът получи малко по-дълга почивка.

Така ще е още няколко дни. №10 няма да е на линия за контролата с "Химнастик" в събота. По-вероятно е да запише минути на 16 септември срещу "Жирона". "Барселона" открива новия сезон в Ла Лига на 27 септември срещу "Виляреал".

Отборът има нов треньор - Роналд Куман, който, според писания в медиите, казал на Меси миналия месец, че с привигегиите му на "Камп Ноу" е свършено и отборът е над всички звезди. По непотвърдена информация Лео е имал нова среща в Куман вчера - той пристигна в базата повече от час по-рано.

Лео Меси пристигна в базата на Барса с "Мерцедес".

Привържениците на клуба са разделени в отношението си към идола. Някои от тях са обидени от начина, по който Меси искаше да си тръгне.