Роби Уилямс се появи като специален гост в новия сингъл на британската глем рок банда The Struts. Парчето се казва Strange Days и е част от новия албум на групата от Острова, който трябва да излезе на 16 октомври. 

Песента с участието на Роби се завъртя първо в ефира на BBC Radio 2 и вече е в онлайн платформите за сваляне на лицензирана музика. Останалите 10 парчета от албума на The Struts, както и сингълът, се раждат по време на принудителната изолация, в която попадна светът заради коронавируса. Пак тогава се ражда и идеята именно Роби да се включи - след разговор по телефона с вокала на бандата Люк Спилър, разказват от "Вирджиния рекърдс". 

“Създадохме вокали за една прекрасна песен, която е подарък за мен. Беше абсолютно удоволствие и привилегия да слушам този човек да пее. Страхотно е да си фен на някого и да станеш част от негов проект”, заяви Роби. 

Самият Роби Уилямс издаде албум в края на миналата година, като преди това от 2016 г. не беше вадил нови неща. 

Роби Уилямс и Люк Спилър.                     Фото кредит Sonny Matson

В албума на The Struts, чиято премиера предстои, обаче има и други изненади - в него се появяват като гости още Джо Елиът и Фил Колън от Leppard, както и Тони Морело от Rage Against The Machine.