Григор Димитров (№22 в света) прескочи първия кръг на турнира от Мастърс 1000 в Рим на клей. Първата ни ракета спечели със 7:5, 6:1 срещу италианеца Джанлука Магер (№80), срещу когото се изправи за първи път.

Във втория кръг Димитров ще има за съперник сърбина Миомир Кечманович или Йошихито Нишиока (Япония). Те играят във вторник.

Първият сет на двубоя между Григор и Магер предложи интрига. Българинът сервираше първи и след бърза размяна проби за 3:1. Последва обаче рибрейк и не след дълго Магер изравни.

При 6:5 Димитров удари още веднъж на началния удар на своя опонент и това беше със значението на вземане на сета. Сетболът бе оползотворен показно - с красив ретур на бекхенд.

Във втората част най-добрият ни тенисист не срещна съпротива, поведе с 5:0, даде само един гейм и се оттегли като победител за начало в третия си официален турнир в пандемията и след изкарания COVID-19. След отпадането си в Ню Йорк хасковлията за втори път гостува за няколко дни на Рафаел Надал в академията му в Майорка. Двамата тренираха заедно.

Краля на клея също участва в Рим.