Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За поредна вечер граждани се събраха на антиправителствен протест с искане за оставки на кабинета и главния прокурор. Отровното трио обяви, че ще съди председателката на парламента Цвета Караянчева за клевета, а майки от "Системата ни убива" организираха своя проява. 

Малко след 20 часа отново бе блокирано движението пред сградата на Министерски съвет. А представители на различни протестни звена и други граждани държат речи на импровизирана трибуна. По традиция бе блокирано и движението на "Орлов мост".

Снимка: Пламена Игнатова
 

Докато все още се подготвя традиционната прожекция на стената на бившия Партиен дом майките на децата с увреждания от инициативата "Системата ни убива" организираха своя проява.

Малко след като се стъмни бели фенери полетяха над сградите на бившия партиен дом и Министерския съвет. Те бяха запалени и пуснати от деца, организирани от майките от инициативата "Системата ни убива".

"Фенерите са мечтите на децата ни, които се надяваме да не отлетят безцелно. Напротив, искаме техните мечти да бъдат реалност", заяви пред БНР Илиана Маринова от инициативата "Системата ни убива".

Паралелно с това на стената на сградата на парламента бяха прожектирани телевизионни участия на премиера Бойко Борисов и на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, който ден по-рано получи осъдителна присъда.

В 69-ия ден от протестите е главният секретар на МВР Ивайло Иванов разпореди проверка на униформите на полицаите. При сблъсъците на 2 септември бяха забелязани много полицаи със знаци, които не отговарят на уставните правила. 
 

 

Цвета Караянчева ще бъде съдена за клевета


От Отровното трио обявиха, че ще съдят за клевета председателката на Народното събрание – Цвета Караянчева. На 11 септември пред бТВ тя заяви, че олигарси зад граница финансират триото и посочи дори името на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.  

"Ще съдим за клевета госпожата с онова цинично наименование, което й дари премиерът.", заяви проф. Велислав Минеков пред бТВ. 

Той обясни, че разполагат с документи за това как са се финансирали през последните три месеца и са платили всички данъци.  

"Първите дни се финансирахме сами. Имахме си ясна кампания. Обявихме банков акаунт и още в първия ден събрахме 24хил. лева, а общо се събраха 92 или 93 хиляди. Това финансиране няма да продължи вечно, но от протеста няма да се откажем.", обясни той.

И продължи:

"Всички тези опорки, които започват от нейния началник и веднага попиват в корпулентните медии. Когато госпожата говори за пари, бъдете така добра да й припомните за едни покрити 700 милиона, които Влади Горанов случайно е пропуснал от господин Черепа.  Ние от Отровното трио не сме се срещали с Черепа. За разлика от Влади Горанов, с когото си разменят есемеси.   Господин Черепа се е задължил да дава 20 милиона на една друга телевизия. 65 милиона са отишли, като корумпиране на управляващата партия, примиер и министри."

Минеков сподели, че получава „очаквани заплахи от това, което определяме като мафия“, но е предупредил  „на много хубави места, малко европейски и малко презокеански“. Атаки имало и срещу името на баща му, а от скоро те били насочени и към сина му.

Третото "Велико народно въстание" ще се проведе на 22 септември - Денят на независимостта, защото: "Денят е хубав. Освен това празникът със своето наименование е изключително значителен към това което се случва в държавата ни. Така че ние ще поискаме независимост от корумпиралата и окопиралата ни мафия.", заключи Велислав Минеков. 

Коментари

 's picture

Pen40

Простата кърджалийска шутка

Освен проста кърджалийска шутка вече ще бъде осъдена за клевета проста кърджалийска шутка и така ще се присъедини към Недялко ПИКливия и Бате Борисов.
 's picture

:)

Де юре

всеки, който е бил на протеста може да ги осъди за клевета - нарекоха хората мафия и платени.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.