Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ оповести специална декларация повод яйцата и доматите, хвърлени от протестиращите по централата на движението в края на миналата седмица.

Карадайъ изтъкна, че в централата са получени десетки декларации от структури на движението, както и от европейската и световна либерална общност. Това станало "веднага, след като организаторите на протеста срещу правителството изведнъж решиха, че ще могат да насочат протеста срещу опозиционната ДПС". Партийният лидер обаче не посочи нито един конкретен пример за подкрепа от либералната общност.

"Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращи в името на законността и демокрацията, си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника. Трудно е логично и разумно да се обяснят такива процеси. Те показват липса на перспектива, липса на ясна визия. Анти ДПС кампаниите обикновено означават това. Опит за акумилуране на енерегия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България по време на мирен протест", заяви той.

Карадайъ изтъкна, че още в началото на прехода от ДПС са определили приоритетите на България - НАТО и ЕС.

"Това днес формално е факт. Но доколко гражданите, гражданксото общество, политиците - и управляващи, и опозиция, и протестиращи, сме европейци и споделяме европйеските ценности? Най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последоватлено иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие - протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи."

И допълни, че нереализирани политици и кандиат политици се опитват да ползват ДПС за трамплин.

Лидерът обаче отказа да отговори на въпроси по темата за това защо протестиращите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев протестират и срещу ДПС.