Григор Димитров преодоля французина Грегоар Барер в първия кръг на "Ролан Гарос" - 6:3, 6:2, 6:2. В началото на годината първата ни ракета загуби от този противник.

Българинът излиза във втория кръг срешу Андрей Мартин (Словакия), който само в първия сет се затрудни срещу Жоао Соуза (Португалия) - 7:5, 6:1, 6:2.

В необичайните условия на необичайния като време за провеждане парижки турнир, Григор започна лошо мача със 103-ия в света. Той беше пробит още в откриващия гейм и набързо губеше с 0:2, но малко по-късно отвърна и изравни - 2:2. Зареди серия, в която спечели пет поредни гейма. Съперникът намали - 3:5, но на началния си удар първата ни ракета затвори сета с 6:3.

Втората част започна интересно - с размени на сервис геймове и пробиви за 2:2. Нов брейк и затвърждаване отново дадоха добър аванс на Димитров, който влезе в пореден рейд и набързо дръпна с 2:0 след 6:2.

В третия сет Гришо се добра до преднина за 2:1, след като оползотвори петия брейкпойнт. Стигна се до 3:1, при което окончателно стана ясно, че този път най-добрият ни тенисист няма да загуби от френския си адаш. Развръзката не се забави след още един пробив - 3:0 сета.

Стана ясно, че утрешният двубой от втория кръг между Серина Уилямс и Цветана Пиронкова ще се играе на централния корт "Филип Шатрие", втори е в програмата и ще започне около 14 часа наше време. Този път дъждът няма да е фактор, тъй като арената от тази година има подвижен покрив.

А в следващата фаза при мъжете са Новак Джокович - 3:0 над шведа Микаел Имер, Денис Шаповалов (3:1 срещу Жил Симон), Роберто Баутиста Агут...

Най-трудно беше на Стефанос Циципас и Андрей Рубльов. Гъркът трябваше да прави обрат от 0:2 срещу 109-ия в света испанец Жауме Мунар - 4:6, 2:6, 6:1, 6:4, 6:4.

А руснакът имаше същата съдба срещу Сам Куери (САЩ) - 6:7(5), 6:7(4), 7:5, 6:4, 6:3.

При дамите трудни победи спечелиха Каролина Плишкова (Чехия) и София Кенин (САЩ).