Главният прокурор Иван Гешев участва в тържественото откриване на новата учебна година на Академията на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник на висшето учебно заведение (известно също като Школата в "Симеоново" или ВИПОНД, б.р.).

Това съобщават от пресцентъра му, като е любопитно, че след евродоклада той не е коментирал, а медии, които не са "от правилните", не бяха уведомени за събитието.

„За да има резултати от работата, които гражданите очакват от органите на правоохранителната система, независимо дали те са от изпълнителната или съдебната власт, трябва да има колегиалност, уважение и взаимодействие“, посочи в приветствието си към академичния състав и курсантите главният прокурор Иван Гешев.

Той припомни, че е възпитаник на Академията на МВР и подчерта, че освен добро образование, тук „се изграждат приятелства, които остават за цял живот“ и се „изгражда чувство за общност“, продължава още съобщението на пресцентъра.

В речта си той казва още, че негативните коментари за нивото на образованието в школата "не почиват на обективни предпоставки, а са мотивирани от нещо друго". 

"За наш лош късмет, когато бях първи курс, нямаше дами", пошегува се непринудено Гешев. 

Гости на тържествената церемония са били министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и ръководни кадри на вътрешното министерство.

В рамките на празничния ден министър Терзийски и кметицата на София Йорданка Фандъкова откриха кабинет в памет на доц. д-р Марчо Марков и доц. д-р Константин Мариновски, оставили трайна диря като преподаватели на дисциплината „Опазване на обществения ред“ в АМВР .