"Левски" и "Ботев" (Враца) направиха сиво 0:0 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 8-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра без публика заради наказание на "сините", наложено за фенския бой преди седмица в Пловдив.

Може би по-голям проблем за "Левски" от резултата е контузията на Борислав Цонев в началото на двубоя. Той е най-добрият футболист на отбора, откакто се върна на "Герена" наскоро. Повикан е и в националния отбор за предстоящите три срещи този месец.

А на мача с "Ботев" преди броени дни тежка травма (скъсани връзки) получи Радослав Цонев - братът близнак на Борислав. Той ще е извън терените поне половин година.

"Левски" игра и без Стайн Спиерингс - продаден е във Франция и вече се е сбогувал с тима.

Домакините създадоха най-добрата си възможност за целия мач в 17-ата минута, когато Стивън Петков стреля с глава от упор, но вратарят Красимир Костов някак успя да избие на голлинията.

В 35-ата Валери Домовчийски от "Ботев" атрактивно тресна греда с удар от границата на наказателното поле. Преди него добри шансове за врачани имаха Даниел Генов и Илия Миланов.

След почивката играта и на двата отбора не се промени много, отново имаше опасни атаки и към двете врати, но не бяха толкова чисти. Найджъл Робърта пробва Костов, който се намеси. А Петър Атанасов няколко пъти се разходи из отбраната на "Левски" и отправи удари към Михайлов. Веднъж не уцели вратата отблизо, а в другия случай Михайлов отрази шута му.

В последните минути трети дебют за "Левски" направи Валери Божинов, играл в близкото минало и за врачани. И двата състава положиха усилия, но възможностите им на този етап - особено на левскарите, стигат за толкова.

Малшанс за "Левски" заради контузиите на близнаците. Очертава се да е тежка и на Борислав Цонев. В тяхно отсъствие и на Спиерингс "сините" ще трябва да правят нова средна линия, както отбеляза и след мача пред "Диема Спорт" старши треньорът Георги Тодоров.

По-рано днес "Монтана" би "Славия" с 2:1 пред погледа на новия треньор на "белите" Александър Тарханов, който започва работа от понеделник. "Славия" е на предпоследно място с 4 т., единствено пред "Етър". Търновци са без актив преди неделното домакинство на ЦСКА-София.

"Левски", "Монтана" и "Ботев" (Враца) делят 8-10 място с по 11 точки.