Младежкият национален отбор се отдалечи от историческо класиране на Европейското до 21 г. догодина. Тимът на Александър Димитров направи 1:1 като гост на Полша в предпоследната квалификация, играна в Гдиня.

България U21 поведе в резултата и направи силен мач, но в крайна сметка не спечели и сега се нуждае от чудо.

Първото място и директното класиране е за Русия. Сборная има 20 т. Следват Полша - 17 т., България - 15 т., Сърбия - 12 т. (мач повече) и т.н. На 17 ноември България приема Естония, а поляците - Латвия. Отборите от Прибалтика са аутсайдерите в гр. 5.

Второто място не носи директна квота - петте най-добри подгласника от 9-те отиват на финалите. Вторият в нашата група има доста добри шансове. Така победа в Гдиня практически щеше да класира селекцията ни.

В края на равностойното първо полувреме Здравко Димитров се разходи из защитата на домакините и с отличен фронтален удар откри - 1:0. Това стана в 41-ата минута. Димитров влезе като смяна в началото на двубоя на мястото на контузилия се Георги Русев.

Селекционерът Александър Димитров.

След почивката българският отбор продължи да играе добре, да атакува и преобладаващо да държи съперника далеч от вратата на Даниел Наумов. В 66-ата минута обаче Бартош Бида изравни след изпълнение на ъглов удар.

До края на двубоя нашите опитаха, но не успяха да стигнат до втори гол - поляците контролираха играта.

За младежите ни излязоха Валентин Антов и Доминик Янков, които първоначално бяха повикани в А националния отбор.