ЦСКА-София не спечели в шести пореден мач в Първа лига - 1:1 срещу "Арда" в Кърджали от 10-ия кръг. "Червените" са без победа за първенство от близо два месеца - за последно те взеха трите точки на 30 август срещу "Славия".

И днешният двубой на тима на Стамен Белчев протече по познат сценарий - съперникът поведе, а изравняването дойде в края на двубоя с попадение на резерва. Този път това направи преотстъпеният от "Уотфорд" Джером Синклер.

И се случва нещо, малко очаквано от мнозина - към края на първото завъртане в шампионата ЦСКА 1948 е пред ЦСКА-София - с една точка аванс, след като по-рано днес разгроми "Славия" с 5:1 на националния стадион.

Бледо представяне и в Кърджали

Влезлият в тежък график с европейски и български сблъсъци ЦСКА-София като цяло разочарова, единствено в последните минути доминираше над противника, който отново не загуби у дома.

Най-интересната ситуация пред двете врати през първата част дойде в 41-ата минута, когато Амос Юга разтресе напречната греда с шут от границата на наказателното поле.

"Арда" започна по-добре след почивката. В 73-тата минута Иван Коконов центрира отлично на Светослав Ковачев и юношата на "Лудогорец" заби красив гол с удар от движение. 1:0 за домакините.

ЦСКА-София отново се оказа догонващ. В 81-ата минута Али Соу би близо до изравняване с глава. Три минути по-късно Синклер получи добър пас в коридор, освободи се от съперник и откри головата си сметка за "червените". Малко след това Синклер също нацели напречната греда.

Гостите имаха и още една ситуация след това. ЦСКА-София е пети и вече на цели 7 точки за лидера "Локомотив" (Пловдив). В четвъртък вицешампионът гостува на "Рома" в Лига Европа, а след това приема водения от Любо Пенев "Царско село" - тежкият график продължава.

ЦСКА 1948 за трети път бие с 5 гола

В същото време новакът в елита ЦСКА 1948 е в най-добрата си форма през сезона досега. За трети път в последните четири кръга тимът на Красимир Балъков вкарва пет гола във вратата на съперник - този път "Славия".

По два гола за ЦСКА 1948 в мрежата на ветерана Георги Петков реализираха Мартин Камбуров (единият от дузпа) и Ангел Бастунов, а един прибави Васил Шопов. За "Славия" за 2:1 точен бе Емил Стоев. Малко след това обаче домакините забиха трето попадение - на Камбуров от 11-те метра в началото на второто полувреме.

В предишния кръг "белите" удариха "Левски", но днес можеха да паднат и с по-голям резултат.

Преди утрешното гостуване на "Берое" във Велико Търново ЦСКА 1948 е трети с 16 т. (6 зад Локо). "Арда" е седми, а "Славия" - на предпоследното 13-о място.

В късния неделен мач "Лудогорец" обърна "Монтана" с 3:1 като гост и остава втори на 2 точки от лидера и мач по-малко. 

Под ръководството на временния наставник Станислав Генчев, "орлите" губеха в резултата след гол на Тони Тасев във 2-ата минута. Още в 10-ата Ихиньо Марин изравни, но малко след това получи тежка контузия и бе изнесен на носилка.

Елвис Ману и Доминик Янков се разписаха в 52-ата и 86-ата и върнаха "Лудогорец" на победния път след два мача без успех.