В официално изявление футболистът на "Манчестър Юнайтед" Пол Погба се закани да води дела срещу всички медии, публикували информацията, че възнамерява да напусне националния отбор на Франция заради изявление на президента Еманюел Макрон.

След обезглавяването на учител в парижко предградие по-рано този месец, държавният глава се изказа остро срещу радикалния ислям и отново каза, че тази религия "е в криза по целия свят".

Макрон беше критикуван от Реджеп Тайип Ердоган, от премиера на Пакистан Имран Хан и от редица мюсюлмански организации и среди.

А "новината", че в знак на протест срещу лидера на страната си Пол Погба обмисля повече да не облича националната фланелка, бе тиражирана първо от британския таблоид в. "Сън" и подета по целия свят.

Халфът, който е мюсюлманин, още вчера категорично я отрече. Той има 72 мача и 10 гола с "петлите", бе основен играч за световната титла в Русия през 2018 г.

"За мен се разпространяват абсолютно неверни новини, отнасящи се за неща, които никога не съм изричал или дори помислял", пише Погба. "Ужасен съм, ядосан, шокиран и фрустриран от медии, които ме използват, за да правят фалшиви заглавия. Те смесват моята религия и френския национален отбор."

Нататък - в публикуваното в социални мрежи изявление, Погба добавя, че е против всички форми на терор и насилие. И отново насочва вниманието си към медиите, някои от които, по думите му, разбират грешно позицията, в която се намират, не проверяват източниците си и т.н.

Чрез публикуване на невярна информация те оказват негативно влияние върху живота на хората, казва още той и завършва със заканата да съди клеветниците.