Нова регистрация

САЩ са възобновили растежа на икономиката през третото тримесечие и отбелязват историческо увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) от 33,1 на сто на годишна основа, това сочи обявената днес първа оценка на министерството на търговията, предаде АФП, цитирана от БТА.

Тези данни показват, че страната излиза в известна степен от рецесията, но растежът, който се обявява пет дни преди президентските избори, е подкрепен основно от щедрите помощи, отпуснати от федералното правителство на домакинствата и компаниите в борбата им с последиците от пандемията от COVID-19, които в по-голямата си част вече са приключили, отбелязва Франс прес.

САЩ отдават предпочитание на статистика за БВП, при която се сравняват резултатите с предходното тримесечие и се дава прогноза за развитието за цялата година с този темп. Това усложнява сравнението с другите страни, които използват по-скоро сравнението със същото тримесечие година по-рано, а според този метод БВП на САЩ е спаднал с 2,9 през третото тримесечие, посочва АФП.

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

Те и короната победиха, според белия дом. И от рецесията излязоха, направо комунизма построиха. Ха ХА
 's picture

godo1952

Калин

Хайде да не берем грижа за Америка, ами да си гледаме голите задници !
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Да помогнем на бавноразвиващите се

Присрастът на щатския GDP в сравнение с третото тримесечие на 2019 е 7.4%. Tова помага ли за сравнение с Ивропата?
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Възстановяването на

Възстановяването на икономиката все още е на 2/3 от равнището преди рецесията "Ковид". С Божията помощ и това ще мине. Е, и Тръмп разбира се.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.