"Лудогорец" се измъчи срещу добре организирания в защита "Левски", но все пак спечели - 1:0 в Разград. Каули Оливейра се разписа след центриране в 83-тата минута в мач с малко голови ситуации и пред двете врати.

"Орлите" събраха 23 точки и поведоха в класирането, а имат и двубой по-малко. Със същия актив е и "Локомотив" (Пловдив), но предимстото в прекия двубой е на страната на шампионите. "Левски" е в зоната на изпадащите - 12-и с 11 т. "Сините" не могат да бъдат изместени от тази позиция от "Славия" и "Етър".

И двата тима бяха водени от временни треньори - Станислав Генчев и Живко Миланов. В началото на идната седмица Миланов вероятно ще отстъпи на Славиша Стоянович.

"Лудогорец", който напоследък се представя слабо и в Първа лига, и в Лига Европа, създаде първата си добра възможност едва в 33-тата минута, когато Икоко проби отляво и подаде на Ману, който шутира, но топката мина покрай дясната греда.

Последните минути на първото полувреме станаха интересни. "Левски" също създаде ситуация - чрез Найджъл Робърта. 

Последва двойно спасяване на Николай Михайлов - при удари на Елвис Ману от близко разстояние. В заключителните секунди Димитър Стоилов - асистент съдията от близката страна, неправилно спря акция на гостите. Андриян Краев подаде на Здравко Димитров, който бе в своята половина, но Стоилов не видя това и неправилно вдигна флага.

През втората част Генчев направи смени, с които раздвижи играта. Добра възможност се откри пред младока Димитър Митков, който получи шанс заради многото контузии на нападатели в "Лудогорец". Това стана в 54-ата минута. Последва шанс и за Доминик Янков, който влезе от скамейката.

В тези минути "Левски" имаше само една добра възможност, пропиляна от Насиру Мохамед и Робърта.

Така логичното се случи в 83-тата минута.

В четвъртък "Лудогорец" приема "Тотнъм" в Лига Европа.