Едни от най-активните критици на главния прокурор - инициатива "Правосъдие за всеки", разпространиха позиция, че продължават с протестите. Това става, след като в неделя вечер други от организаторите на масови мероприятия - т. нар. Отровно трио, обявиха край на протестите всяка вечер на жълтите павета и преминаването им евентуално в друга форма.

От "Правосъдие за всеки" явно не споделят възгледите им и пишат:

"Инициатива „Правосъдие за всеки" продължава традиционния си протест в сряда вечер пред Съдебната палата. Не се отказваме да говорим на висок глас за тежките проблеми в правосъдието, засягащи всеки един от нас, много от които изникват тихомълком.

Не се отказваме от искането за реформа в прокуратурата и оставка на главния прокурор сега! Не можем да чакаме до редовния избор за главен прокурор след още шест години!"

Както Клуб Z писа, от гражданското сдружение дори представиха пакет с доста революционни предложения за промени в конституцията и Закона за съдебната власт, като например - изобщо да няма пост главен прокурор.

Ето и цялата им позиция, разпространена днес:

Уважаеми колеги,

Инициатива „Правосъдие за всеки" продължава традиционния си протест в сряда вечер пред Съдебната палата. Не се отказваме да говорим на висок глас за тежките проблеми в правосъдието, засягащи всеки един от нас, много от които изникват тихомълком.

Не се отказваме от искането за реформа в прокуратурата и оставка на главния прокурор сега! Не можем да чакаме до редовния избор за главен прокурор след още шест години!

Настояваме твърдо и неотклонно и за оставките на кадровиците от Висшия съдебен съвет! Те искат удобно да се приберем в къщи и да забравим за оставките, това е техният сценарий, но ние не сме съгласни с него! Няма как да оставим една опасна и некадърна власт да се разпорежда със съдбите ни, защото това е опасно за правата ни и дори за здравето и живота ни!

Спазвайте противоепидемичните мерки и социалната дистанция, но не се отказвайте от свободата си!