Нешка Робева и Илияна Раева отново влязоха в "междузвездни войни" чрез социалните мрежи. Поводът е участието на България на Европейското по художествена гимнастика в Киев.

Робева, бивша треньорка на Раева в "Левски" и националния отбор, отправи критики към Българската федерация по художествена гимнастика, начело на която е съпругата на Наско Сираков.

В първия си пост във фейсбук, доста разбунил духовете, Нешка Робева напада ръководството на отбора и федерацията, че е допуснало гимнастички да се заразят с коронавируса и така да пропуснат Европейското. Става въпрос за ансамбъла, който, според Робева, така е изпуснал почти сигурна титла.

"Мисля, че не трябва да си много умен, още по-малко гениален, за да предвидиш, че победата ще бъде за тези, които съумеят да запазят здравето си и участват. Мисля, че нашият ансамбъл щеше да бъде неоспорим първенец. Защо не участва?

Защото го ръководят хора, които имат уста, но нямат глави. На въпроса ми: „Как допуснахте зараза в отбора, месец преди състезанието?“ /Бащата на една от състезателките бе пренесъл заразата./ И тогава чух умопомрачителен отговор: „А Вие какво искате, децата да не виждат родителите си?“ Децата?!", реди Робева.

Нататък тя задава въпроси защо се допуска да има много травми в националния отбор, кой носи отговорност за неучастието на женския ансамбъл, организационни казуси, за начина, по който са се подготвяли индивидуалните състезателки Невяна Владинова (отказа се от спорта преди Европейското) и Катрин Тасева...

"Истината е полезна за този, на когото я казват и вредна за този, който я казва“ - Блез Паскал. Дано! Въпреки че…", така завършва Робева.

Тя публикува втори и трети пост, посветени на треньорките Марияна Василева и Камелия Дунавска. Те работят съответно в Азербайджан и Турция. Дунавска направи турския ансамбъл шампион в Киев с три обръча и два чифта бухалки.

"Казах и стоя зад думите си. Но казах твърде малко. Особено след звучните плесници, които К. Дунавска и М. Василева, зашлевиха пред цяла Европа на тези, които ги прогониха от Родината…", коментира Нешка Робева.

"Честито Турция. Благодаря на комшиите, че поканиха К. Дунавска и не разрешиха на ганьовите внуци да погубят поредния български талант", продължава тя (запазен е оригиналният правопис, бел. ред.)

 

Илиана Реава отговори с пространна позиция, публикувана в профилите й във фейсбук.

"Срамота! Да отговорим набързо на Нешка, защото ние работим и нямаме много време! С носталгия към плесниците и торбата с лъжи. Директно, защото нямам много време, а и състезателки и колеги настояват да отговоря", така започва шефката на федерацията.

Нататък Раева се спира на всички обвинения, отправени от бившата й наставничка. Коментира дали Камелия Дунавска е изгонена от България, както и Марияна Василева:

"Е, целта е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ, ама надали. Успех и на Камелия, и на Марияна! България е в отлични отношения и с ръководствата на двете страни."

Раева прави разбор на работата на треньорки, сред които бившата й съотборничка Лили Игнатова. И на представянето на Европейското, определено като "резил" от Робева.

Срамота! Да отговорим набързо на Нешка, защото ние работим и нямаме много време! С носталгия към плесниците и торбата...

Публикувахте от Iliana Raeva в Сряда, 2 декември 2020 г.

Обяснява за Катрин Тасева, Невяна Владинова и за това как се е стигнало дотам ансамбълът да се зарази с коронавируса. 

"Стефи ми звънна по телефона с молба да пусне отговор на Нешка Робева. Беше написала прекрасен отговор. Не и позволих. Състезателите няма да допусна да ги вкара в грозния театър. Статистиката с медалите ни я знаят всички. Тежък е спорта ни, много труден", пише Илиана Раева, явно визирайки Стефани Кирякова.

"Опитай се да си простиш! Изпращам ти безусловната си любов! Наистина!", завършва президентката на БФ по художествена гимнастика.

Така двете подновиха войната помежду си. Последното й издание досега бе преди две години, когато отново имаше силни думи, тогава отправени и в телевизионни участия.