Журналистът Горан Благоев започва ново предаване в нова телевизия. Преди дни той съобщи, че след 28 години в БНТ напуска обществената телевизия.

"Направих този избор с пълната убеденост, че там, където започнаха да властват примирението, безхарактерността, посредствеността, аз повече не мога да имам място. Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след 9 септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му", обяви на 1 декември Благоев във фейсбук.

Днес отново в социалната мрежа той съобщава, че става автор и водещ в "Евроком".

"Тази събота от 19 часа по телевизия "Евроком" гледайте първото издание на новото ми авторско предаване "Памет без давност".  Благодаря на собствениците на телевизията и на колегите там за съпричастността и подкрепата", написа Благоев.

"Започвам нов проект в медия, в която оцениха моя натрупан с десетилетията професионализъм. В медия, в която ти помагат да реализираш идеите си, а не ти пречат. В медия, в която ти дават свобода, а не те мачкат. Ще се радвам, както и досега, да бъдете мои верни, но и критични зрители. Очаквам ви всяка събота в 19 часа в "Памет без давност" по телевизия "Евроком", се казва още в поста на журналиста.

Тази събота от 19 часа по телевизия "Евроком" гледайте първото издание на новото ми авторско предаване "Памет без...

Публикувахте от Goran Blagoev в Сряда, 2 декември 2020 г.

Преди дни стана ясно, че Горан Благоев ще отговаря за религиозните въпроси в "Републиканци за България", партията на бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Благоев беше съучредител на политическата формация. Журналистът прочете и учредителната ѝ декларация на 20 септември.

 
Точно съпричастността на журналиста с партията на Цветанов беше изтъкнато като основен аргумент от страна на ръководството на БНТ и на директора ѝ Емил Кошлуков за свалянето на авторското предаване на Благоев "Вяра и общество" от ефира на обществената телевизия. На същото място в програмната схема започна да се излъчва "Религията днес" с водещ Георги Милков.
 

За свалянето на "Вяра и общество" от тв ефир се заговори още през юни, като Благоев сигнализира, че няма да има летни повторения на предаването. Пред БНТ се състояха и няколко протеста. Повторенията на "Вяра и общество" все пак имаше през лятото, а и през септември предаването започна да се излъчва. Докато не беше окончателно свалено на 5 октомври.