"Дали ще стана по-голяма звезда от Стоичков, ако спечеля? Да - в моята страна, със сигурност."

Това заяви Кубрат Пулев, цитиран от "Дейли мейл", часове преди мача за световната титла в тежка категория срещу шампиона на четири федерации Антъни Джошуа. Боят в лондонската зала "Уембли арена" се очаква да започне малко след полунощ наше време.

Британският вестник прави паралел между Кобрата и Христо Стоичков, изреждайки най-големите постижения на Камата с националния отбор и "Барселона".

Според изданието "Стоичков е най-голямата спортна икона на България в историята" заради четвъртото място на селекцията ни Световното в САЩ и спечелената там "Златна обувка" за голмайстор.

"Стоичков ми е приятел, рече Кубрат, радващ се на огромен интерес от английските медии тези дни. - Той е добър човек, много е готин. Познавам се с повечето известни хора в България. Има един ресторант близо до дома на Стоичков и всеки път, когато той си е в България, ми се обажда, виждаме се и хапваме заедно. Шегуваме се. Така се сближихме."

Доста активният напоследък в социалните мрежи Христо Стоичков отправи послание към своя приятел във фейсбук:

"Смело сърце, български дух! Битката на Титаните предстои! Българските юмруци са най-железни! Давай, Кобра!”

 

Пулев направи интересен коментар за договора, който е сключил с Джошуа:

"Има клауза за реванш, но ще видим какво ще стане. Сега като спечеля, при това убедително и чисто, може би той няма да иска. Не мисля, че ще иска реванш (Джошуа, бел. ред.). Срещу Руис беше изненада. Всички бяха изненадани, в това число и аз, целият свят. Но сега ако аз спечеля, няма да е изненада за мен."

Появиха се кадри, вероятно от телефон, на които се чуват някои от репликите, разменени между Антъни Дшошуа и Кубрат Пулев по време и след меренето на кантара в петък.

Двамата имаха "три рунда", в които ожесточено си викаха, като българинът започна първи - още докато опонентът му се мереше. Това е нещо като ритуал в бокса, но не се вижда често преди мачове на Джошуа. В залата на хотел "Хилтън" бе много шумно, най-вече заради българска агитка, звучеше и музика.

"Нека ти кажа нещо - смири се, изрича англичанинът на претендента. - Утре ще те довърша, сега се успокой."

Малко след това Антъни казва на човек от антуража си, отстъпвайки назад:

"Ще си правя каквото поискам, братле. Аз съм шампионът. Ще ходя както си искам. Щом той иска това..."

И отново се обръща към Пулев:

"Държиш се лошо. За днес приключих. Говориш твърде много, приятел. Който и да мислиш, че си, с който и да си се бил, сега си въобразяваш, че можеш да се биеш с мен. Утре сме на война с теб. Но сега се смири. Не ми излизай с тази уста."

Кобрата няколко пъти казва следното: 

"Знаеш кой съм. Уважавам те, но утре ще ти покажа. Ти си олимпийски шампион, световен шампион, но утре ще ти покажа."

Джошуа:

"Не ми пука за тези... (следва неприлична дума - за титлите, които Кобрата визира, бел. ред.). Кълна се в Бог, дай най-доброто от себе си и ще видим кой накрая ще остане на краката си. Много други като теб в бокса говориха през годините."

Пулев:

"Утре ще ти покажа. Знаеш, че съм по-добрият. Знаш, че съм невероятен. Не те мразя, но утрешният ден ще е добър за мен. Уважавам те, но съм по-добрият боксьор. Имаш успехи и опит, но утре..."

Джошуа: 

"Ще се видим утре."

Пулев:

"Със сигурност. Тук съм да те бия. Харесвам те, харесвам те."

Джошуа:

"Рамото, как ти е рамото? (Кобрата контузи рамото си на спаринг през есента на 2017 г., когато двамата трябваше да имат мач, месеци, след като Джошуа бе детронирал Владимир Кличко. Шампионът и мениджърът му Еди Хърн не повярваха не версията на българина, бел. ред.)."

Пулев: 

"Да, добре е. Можем да направим една "канадска"."

Малко след това Джошуа заяви пред британските медии, че изобще не се притеснява от мача. Определи се като "психопат", тъй като спи "като бебе" нощем, а много други хора биха се притеснявали преди такъв двубой.

Готов е за 12 рунда, но няма да се поколебае да приключи битката по-рано.

"Веднъж убиец, винаги убиец", заключи той.