Пол Макартни е един от великаните в музиката, които не са си почивали в пандемията. Сам я нарича "Рокдаун" (rockdown) - игра на думи с локдауна, в който попадна светът заради пандемията от коронавирус. Резултатът - чисто новият соло албум на легендарния Бийтълс под заглавието "McCartney III" - като продължение на соловите проекти "McCartney I" от 1970 г. и "McCartney II" от 1980 г., вече е на музикалния пазар. Съдържа 11 чисто нови парчета, в които Макартни отново свири на всички инструменти, изпълнява всички вокали и е написал всяка нота. Точно както в предишните две тави, носещи името му. 

Иначе това не е третият, а 18-ият солов албум на 78-годишният музикант.  

А днес излезе и видеото към първия сингъл - "Find My Way." Изпълнението е заснето от поне 46 камери, заснели как сър Макартни свири на всеки от инструментите, с гледна точна от всеки ъгъл. Снимачната площадка на клипа е студиото на музинканта в близост до дома му в Съсекс, Англия.

"Чудесно беше да можеш да свириш, да правиш музика, да сложиш мислите и страховете, надеждите и любовта си в музика. Това някак ме спаси. Отне три-четири месеца да го направя", казва Макартни за албума. 

 

Миналата седмица барабанистът на "Бийтълс" Ринго Стар и Макартни, Шерил Кроу, Дейв Гроул, Крис Стейпълтън, Лени Кравиц, Бен Харпър, Джени Луис Корин Бейли, Ерик Бъртън, Джо Уолш представиха ново парче - "Here's To The Nights". Песента е създадена по текст на Даян Уорън, и формално от новото EP на Стар, а всички други са нещо като беквокали.