"Предстои ни една година, в която ще има много важни избори. Всеки един със своята отговорност трябва да се отнесе към тях. В името на по-доброто бъдеше на нашите деца, внуци в нашата родина България. Трябва да възстановим нормалността в политика, длъжни сме да възстановим демокрацията в нашата родина, държавността и авторитета на институциите."

Това каза в събота пред събралите се на възпоменателния митинг за жертвите на т. нар. възродителен процес в Момчилград лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Преди 11 години предупредихме българския народ какво ни очаква", добави той.

По думите му всеки има своята отговорност - и политици, и граждани, и медии. Той отново се върна към слово на почетния председател на ДПС Ахмед Доган от 2009 г., което от движението вече решиха да припомнят веднъж през август тази година, в която се говори за различни кризи.

 

ДПС почете паметта на жертвите на т.нар. "възродителен процес" в Момчилград ДПС почете паметта на жертвите на т. нар. "...

Публикувахте от ДПС-Момчилград в Събота, 26 декември 2020 г.

 

 

"Усещаме дълг към героите на българската демокрация. Затова сме тук, да ги споменем, почетем, да отправим нашите молитви. Да си спомняме нашата история, в нашата родина. Не заради мъст или реванш, а за да вземем поуки от нашето си минало, за да градим по-доброто бъдеще в нашата родина България. Изпращаме една трудна година, изпълнена с трудни оценки, година на криза. Преди 11 години предупредихме българския народ какво ни очаква и се обърнахме към медиите да си носят своята отговорност, защото всички ние заедно със своите различни отговорности градим нашето бъдеще. Не бяхме чути. Но дойде още една криза, за да видим наличните кризи и да ги подсили - здравна, социална, политическа, икономическа, инстититуционална криза. Не веднъж сме ги посочвали", каза днес Карадайъ.

Без многолюдни митинги заради пандемията в Родопите започнаха възпоменанията за 36-ата годишнина от трагичните събития. Активът на ДПС беше и в кирковското село Могиляне, за да почете паметта на 18-месечната Тюркян, най-малката жертва.

"През последните 10 години сме свидетели на рушене на демокрацията. Затова ДПС имаше призив към целия български народ в този общ процес. Заедно ще извървим този път. Той ще мине през избори, но по него всеки има своята отговорност”, каза там Карадайъ.