Павел Колев напуска "Левски" от Нова година. Новината съобщи първо сайтът dsport.bg. Пред Клуб Z тя бе потвърдена от няколко независими източника.

Колев, който е изпълнителен директор на клуба и шеф на Управителния съвет, е подал оставка, която е била приета от мажоритарния собственик Наско Сираков. Оттеглящият се началник е изявил желание да въведе своя наследник в работата през януари.

Сираков вече разговаря с потенциални кандидати за постовете на Колев.

Павел Колев е дългогодишен бивш спортен журналист. След това работеше в БФС, като започна от пресаташе и достигна до заместник изпълнителен директор. Отговаряше основно за международната дейност и детско-юношеския футбол. Завърши престижен университет в Швейцария, взе дипломи от УЕФА, стана делегат на ФИФА и УЕФА, полиглот е...

Всичко това привлече вниманието на феновете на "Левски" (Колев е тренирал на "Герена") и най-изявените от тях - чрез организацията Тръст "Синя България", го предложиха на тогавашния собственик Спас Русев още през лятото на 2018 г. Първоначално Колев не се разбра с Русев, но "Левски" премина в ръцете на Васил Божков. Бившият хазартен бос успя да привлече Павел Колев като човек, който да му върши оперативната дейност на ст. "Георги Аспарухов". Това стана в началото на 2019 г. Всички знаят какво се случи само година по-късно.

До идването на Наско Сираков бившият журналист практически беше силният човек в любимия си отбор - поне що се касае до вземането на решенията. Колев и Сираков са в отлични отношения, преди години първият написа автобиографията на легендата. През лятото идването на някогашния голмайстор осуети напускане на директора. Тогава той обяви, че се е посветил на това да работи за спасяването на "Левски".

Този път изглежда, че няма връщане назад. Защо напуска Палев Колев?

Причините са няколко, основно две. Първата е, че Колев не се разбира с треньора Славиша Стоянович. Словенецът със сръбски паспорт беше сменен с Георги Дерменджиев, когато Васил Божков дойде на "Герена". Другата е конфликтът му с част от привържениците - хората, които го "номинираха" преди повече от две години.

Някои от лидерите на Сектор "Б" коментират доста емоционално в социалните мрежи раздялата на "Левски" с Павел Колев. Те го обвиняват в лъжи, интриги, че е "откраднал" и си е приписал техни идеи и т.н. и т.н.

Сред тях е мобилното приложение ПФК "Левски", което беше представено вчера и може да се инсталира на устройства. Преди това Колев бе начело на екипа, въвел членските карти на "сините". Клубът изпраща годината с продадени близо 20 хиляди от тях.

Който и да наследи Павел Колев, ще диша по-спокойно, тъй като клубът се сдоби със спонсори, започна да плаща заплати и дългове и избегна фалит.