Скоро ще започнат строителните дейности на стадион "Локомотив" в Пловдив - в последния ден на 2020 г. бе сключен договорът за проектиране и строителство на арената в парка "Лаута".

Това стана в община Пловдив от зам.-кмета по строителството Пламен Райчев и управителя на фирма "Рудин" ООД Живко Желев. Тя спечели обществената поръчка.

За стадиона на "смърфовете" са отпуснати 12 милиона лева с ДДС от държавния бюджет, след като по-рано тази година премиерът Бойко Борисов заяви, че правителството се отказва от закупуването на самолет и ще вложи парите в спортна инфраструктура.

В началото на декември общината в Града под тепетата подписа и за стадиона на "Ботев", като за него сумата е значително по-висока - близо 53 млн. лв. с ДДС.

„Пожелавам ви спорна работа на обекта, а ние като администрация на Община Пловдив ще съдействаме за по-бързото изграждане на стадиона, за да може и двата отбора да се сдобият с нова и модерна база“, заяви днес кметът Здравко Димитров, цитиран от сайта на кметството.

Управителят на фирмата изпълнител пое ангажимента още в първите дни на 2021 г. да започне работа по проекта. Стартират геоложките проучвания, които са необходими за изготвянето на идейния и техническия проект.

"Щастлив съм, че изпращаме годината с подписани договори и за двата стадиона на водещите пловдивски отбори. Благодаря на премиера Бойко Борисов, че подкрепи желанието на Община Пловдив да изгради модерни съоръжения, на които се надяваме да гледаме интересни мачове в най-скоро време“, допълни кметът.