Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Снощи е починала най-уважаваната и позната българска монахиня - майка игумения на Калоферския манастир Валентина (Друмева).

"Подвижница и просветителка.

Тя беше един от малкото представители на духовенството, които дръзнаха открито да говорят и пишат за неканонизираните мъченици, пострадали и убити от безбожния комунистически режим. Написа книги-жития за тях.

Написа десетки книги. Друга част от тях бяха за деца."

Това съобщи писателят и сценарист Ангел Иванов в профила си във фейсбук.

Монахиня Валентина е абсолютен будител на нашето съвремие, подпомагайки издаването на десетки и стотици кники, и посрещайки хиляди поклонници в обителта в Подбалкана.

"Всъщност тя направи най-голямото манастирско неделно училище за деца в Калоферската девическа св. обител. В малкото глухо градче, където при нея се стичаха малки и големи от цяла България, без да е Ботев или леденото хоро.

Дай Боже, да се срещнем там отвъд. Молитвите ѝ да имаме", пише още Ангел Иванов.

Коментари

....

Благодаря за информацията, не съм сигурен дали съм чувал за тази свята жена, но в статията има правописни грешки. Моля, бъдете по-внимателни, когато публикувате.
Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

Трябва законово да се забрани

Трябва законово да се забрани на религиозните активисти да се занимават с деца, да ги облъчват и зарибяват. И изобщо, достъпа на децата до религиите трябва да става чак след настъпването на тяхното пълнолетие.
Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

... И изобщо, достъпа на

... И изобщо, достъпа на децата до религиите трябва да става чак след настъпването на тяхното пълнолетие - точно както цигарите, алкохола, порносъдържанието и други, са забранени (или поне нежелани) неща за непълнолетните и малолетните.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.