Предизборната кампания в България започна традиционно. С опит да се спре гласуването на българите в чужбина.

Валери Симеонов, както винаги, първи отвори фронта срещу безродниците и им каза да хванат самолета, за да гласуват. Диаспората пък взе, че го разбра буквално и взе да се обяснява, че трудно, че отпуска нямали, че права имали, че пари струвало... Мили съграждани в чужбина, научете се да разбирате политическия език в България - понеже става дума за гласуване, което политиците не могат да контролират, Валери не вика да хванете самолета, а да го хванете за самолета. Правете ги тез‘ нюню разлики.

Също така, разберете, че когато става дума за българи от чужбина, които искат да вършат работа в родината, това е нещо лошо. Но когато българи от България искат да вършат работа в чужбина, това вече е хубаво. Вили Сечкова стана почетен консул на Южна Корея и Валери Симеонов нищо не каза по въпроса. Не вика на корейците, ако искат Вили, да го хванат, пардон, да хванат самолета и да дойдат.

Много клюки се изприказваха по повод назначението на Сечкова. Припомниха се някакви небивалици за милиони в КТБ с нейно участие, за котарашки кръгове около Бойко и други глупости, на които аз обаче не вярвам. Просто, като чуя, че около Борисов имало кръгове, които прибирали пари от държавни поръчки и веднага разбирам, че става дума за завист. Не вярвам да има такива работи, не и около Борисов! А Сечкова стана консул на Южна Корея, защото е представител на най-големите им фирми в България.

Между другото и аз имам "Самсунг" и наистина снима най-добре.

Едно време НЛО имаха една песен:

"Мъничка японка ще си взема, всичко в моя дом ще е „Хитачи“.

Абе какво стана с тая марка, някой знае ли? Едно време, като влезеш в дома на някого, па като видиш касетофон „Хитачи“ и се изпълваш с уважение – богат човек е домакинът, че и тарикат. Във валутни магазини пазарува. Днес вече не е така. За да впечатлиш някоя гостенка, един касетофон не стига. Трябва минимум пачки и кюлчета да наредиш.

Но да се върнем към Южна Корея.

Знаете ли, че южнокорейците обвиниха цели четирима бивши президенти в корупция и един вече влезе в затвора за близо 20 години? Азиатска работа, няма шест-пет. Също така южнокорейците били големи почитатели на пластичната хирургия. И пийвали обилно алкохол. Поне така пише по сайтовете за Южна Корея. Защо ви занимавам с тези подробности ли? Ми, чудя се как Пловдив би бил полезен на Южна Корея, след като се налага да има почетен консул на града. И ми се вижда, че в тези три дисциплини пловдивчани има какво да дадат на света, в частност на Южна Корея. От корейците "Самсунг" и "Киа", от Пловдив – силиконови цици, управленчески трикове и ракия.

Между другото в Южна Корея също има българска диаспора. Българи да искаш навсякъде по планетата, накъдето и да обърне самолетът Валери, все на родоотстъпник ще попадне. И неговият личен живот не е лесен, обградили са му оръдието от всички посоки. Само на Доналд Тръмп така му е припарило под задника, както на Валери му пари от години.

Само дето, за разлика от Тръмп, Валери поне на колеги е попаднал. Добри хора. Независимо дали са от неговите или от опозицията, винаги му удрят по едно рамо, та така си оцелява човекът, мандат след мандат. Нямаме ние в нашата красива родина такива сатанисти и изчадия адови като политиците в САЩ, на които само им дай импийчмънт да искат, президент да уволняват, отговорност да търсят, скандали да правят...

Напомнят ми тази ситуация на един келнер в Несебър едно време, който ми сервира таратор с муха и като я посочих с неудобство, той избухна: „Ма кви са тия интриги сега, бе госпожа, муха, голяма работа“ и я изгреба с лъжицата ми. Американците не ги умеят тия работи, изобщо не са гъвкави, не проявяват човечност. Ние у нас сме по-лежерни, независимо дали става дума за муха в супата или за политик, нарушавал законите.

Ми голяма работа... Изгребваш с лъжицата и я връчваш на електората да продължи да си яде от същото.

Заради превземките на американците Тръмп сега втори импийчмънт го чака. Което все пак не е зле. Най-сетне Тръмп сбъдна мечтата си и наистина ще е единственият президент на Щатите, който е направил нещо, за което предшествениците му не са и си помисляли, че е възможно. Два пъти да ги импийчнат.