Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нови 18 720 дози от ваксината на "Pfizer"/"BioNTech" срещу COVID-19 ще пристигнат в понеделник сутрин в България, съобщиха от здравното министерство. По план пратката трябваше да е двойно по-голяма, но от компаниите, които произвеждат препарата, вече предупредиха, че ще има малки забавяния по производствени причини. 

Новата пратка ваксини ще бъде получена в София в логистичен център, откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната, съобщиха от министерството. 

Здравният министър Костадин Ангелов в понеделник ще получи втората си доза ваксина, след като стана първият човек в България, който бе имунизиран с препарата на "Pfizer"/"BioNTech". И тази ваксина, както и на "Модерна", се поставя на два пъти, като разликата е в периода между двете инжекции - в първия случай той е 21 дни, а във втория - 28 дни.

До момента по данни на Единния информационен портал у нас ваксина са получили  18 332 души. За последното денонощие те са 206 и всички са в столицата. Най-много първоначални имунизации са направени в София, Пловдив и Варна. Най-малко са във Видин - под 200

 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.