Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„ГЕРБ е направена двойна грешка - Бойко Борисов изгони Цветан Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ“.

„Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“.

Това каза пред БНР днес депутатът от ГЕРБ Георги Марков в интервю с прогноза за предстоящите парламентарни избори на 4 април. По думите му в партията има „вентилатори“ - така нарече хората, които погрешно съветват министър-председателя и лидер, и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.

Според бившия конституционен съдия БСП ще загуби и тези избори - всъщност ги е загубила през 2017 г.  Марков, който е сред поддръжниците на тезата за въвеждане на мажоритарна изборна система, добави:

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и каза, че ще внесе предложение за мажоритарни избори. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако социалистите бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше да е в трудна ситуация.“.

„Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство. Партиите са слаби“.

И прогнозира, че може да се стигне до "избори до дупка". 

Според Георги Марков  „няма ГЕРБ без Бойко“:

„Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика - „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“.

През 2013 г., след като първият кабинет "Борисов" подаде оставка, ГЕРБ спечели изборите, но остана в опозиция, защото нямаше достатъчно гласове да формира самостоятелно правителство. Такова напавиха БСП и ДПС с премиер Пламен Орешарски, а Борисов бе за кратко (защото и мандатът на кабинета "Орешарски" бе кратък) водач на ГЕРБ в опозиция в парламента.

По повод датата за избори 4 яприл, избрана от президента Румен Радев, Марков, който е и бивш конституционен съдия, каза:

 

"Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок - два месеца след приключване на работата на парламента."

 

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ммм

Горе, Марков, първата грешка на ББ беше ЦЦ, втората си ти. И ако не хванеш гората и не се скриеш , след изборите ще повлечеш и ББ към гората и забравата. Стари муцуни като тебе нямат място в политиката. Или пак те активираха от ДС.

:)

"Политически НЕкоректно" - на всички е ясно, че Волгин и Великова са политически НЕКОРЕКТНИ... ""Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. " А Марков по-скоро усеща, че неговата запалянковщина вече не се котира.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

От тоз по-мръсен БОКЛУК не се

От тоз по-мръсен БОКЛУК не се намира!
 's picture

Бобо

Прехода

Този жалък измекяр е един от тези заради които преходът в България забоксува, класически агент на ДС внедрен в новосъздадената уж демократична партия, след това внедрен в конституционния съд, днес първи гербераст, първи орбанист, първи тръмпист и дежурен по рота в “ 24часа”, тоз боклук 30г. е направляван от едни и същи хора, същите които управляват и идола му Бацо Тулупа, същите които смачкаха всяка проевропейска политическа сила у нас и превърнаха България в Кочина.
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Аз пък го харесвам, защото

Аз пък го харесвам, защото притежава качества, каквито много рядко се срещат! Винаги аргументирано и точен, не се страхува да казва каквото мисли, излиза с лицето си и не се крие по форумите зад разни никове и най-важното е много наблюдателен. Не съм го чул да обижда някого като говори простотии.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.