Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота. И по-важният въпрос е не кога ще бъдат изборите, а как ще се проведат те. 

Това каза президентът Румен Радев, който вече обяви, че насрочва парламентарния вот за 4-ти април или втората възможна по конституция дата (въпреки че първоначално предлагаше вотът да е на 28 март - б.р. ). 4-ти април е и Великден за католици и арменци през 2021 г. Това бе ползвано като аргумент за критики към избора на държавния глава. 

"Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България", посочи Радев, цитиран от БТА,  и добави, че по негово мнение най-добрата дата за избори е била през миналия септември, след като като "през юли властта изчерпа търпението и хората масово поискаха нейната оставка".

"Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията, посочи държавният глава и допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет.

Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме.

Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес. Затова всички ние трябва да бдим за спазването на закона, заяви още президентът (обевидно визирайки отказът на управляващите да направят промени в Изборния кодекс, с които да се облекчат упражняването на правото на вот от гражданите - например чрез вот по пощата. Закега от ГЕРБ не са заявили ясен план и дали е възможно преброяването на бюлетините в секционните избирателни комисии след края на изборния ден да се излъчва онлайн - б.р.).

Президентът, по покана на Католическата църква в България и по установена вече традиция, днес присъства на светата литургия в Римокатолическата катедрала "Св. Йосиф" в София и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата. Там бе и председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Това безличие ли е олицетворение на демократична България ?
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Малко глупаво ти е писанието!

Кой е този Калин и защо той е "това безличие"? А иначе, ти си чакай "В очакване на Годо" от 1952 г. Няма начин да не го дочакаш.

Решетниковия

едно говори, друго върши. С избора на дата очевадно цели ниска избирателна активност, а дитирамби за обратното. Опит за изключване на големи групи хора- католици, арменци и родители на деца във ваканция. Гьонсуратлък на инат.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

Пост комунистическа Бг. Президентството стана селски партиен клуб.

интерснооо

Най смешния и тъп президент.Не било важно че било велик ден за католици и протестанти.Още по комунистически живее човека,нищо общо с църквата!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.