Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-вероятно от 4 февруари учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училищата.

Това обяви здравният министър Костадин Ангелов в град Раковски, където придружи премиера Бойко Борисов в днешната му обиколка в района, традиционно излъчвана на живо във фейсбук. Министърът уточни, че възобновяването на учебните занятия за посочените класове ще е възможно, ако заболяемостта продължи да спада и се задържи под 120 на 100 000 души население. По думите му ако тези числа се задържат, вероятно в час могат да се върнах физически и учениците от 5-и и 8-и клас.

Окончателно решение обаче предстои. Към момента извънредната епидемична обстановка е до 31 януари. Дотогава обучението е онлайн, като преди дни мерките бяха облекчени - от началото на годината малките ученици са в клас, а детските градини работят. За останалите учащи се бяха позволени практики и други форми на обучение, които не могат да се случват дистанционно. 

Борисов повтаря: Либерални мерки, няма вечерен час...

"27-и сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Либерални мерки, няма вечерен час", за пореден път реши да се похвали Борисов по време на посещението си в „Индустриална зона Раковски” - една от многото му спирки за живи предавания в региона днес. Борисов отново изтъкна, че правителството е отделило за бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева. Оказа се обаче, че "в ефир" получи признание, че един от британските инвеститори в индустриалната зона за 1 месец се е ползвал от мярката 60/40 на кабинета в кризата, но се е оказало, че тя не работи добре за него. 

Преди да се полюбува на фабриките на място, Борисов се включи в акомпанимент на църковни камбани - от храма "Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов" в село Стряма. Показана бе стената на храма, където дарителите за построяването му са упоменати. Освен името на министър-председателя, там бе и това на покойния бивш министър Божидар Димитров, както и на други... Сред тях и Цветан Цветанов, както се видя по време на живото излъчване. 

"В политиката инатът на никого не е дал добро"

"В политиката инатът на никого не е дал добро" , заяви Борисов в коментар за предстоящите избори и датата, посочена от президента. 

Борисов изрази загриженост, че на 4 април е най-строгият пост на евреите, а католиците имат Великден.

"Надяваме се, че ще отидете да гласувате", каза Борисов. 

Раковски е една от общините в България с широка католическа общност.

Той припомни и средствата, които правителството е дало за вероизповеданията в страната (каквото е задължението на Министерския съвет по закон). 

Борисов нагледа и други строителни обекти в Раковски.

Коментари

Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

Парите са от държавния бюджет

Парите са от държавния бюджет, не са от джоба му. Но или е тъп и не се сеща да направи нужната бележка "това не са мои пари", или е лаком за слава и си трае щото това негово име на стената му гъделичка самолюбието.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

О-о-о-о, Посерко пак

О-о-о-о, Посерко пак либералните се е обърнАл към хората!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.