Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Доналд Тръмп отваря границите на САЩ за пътници, идващи от Шенген, Великобритания, Ирландия и Бразилия, но приемникът му Джо Байдън има обратните намерения, съобщават световните агенции.

Това е поредният епизод на хаос в предаването на властта между двете администрации, което трябва да стане утре.

Тръмп беше затворил границите към цитираните държави на 11 март м.г. като мярка против разпространението на коронавируса. Сега той подписа указ ограниченията да отпаднат на 26 януари. Говорителката на Байдън Джен Саки обаче даде да се разбере, че новият президент не възнамерява да ги отменя. 

 "Сега не е моментът за вдигане на ограниченията за международни пътувания", подчерта тя и отбеляза, че позицията на Байдън се основава "на съветите на нашия медицински екип".

Идващият държавен глава ще затегне мерките за пътници, пристигащи от чужбина, добави говорителката, цитирана от БТА.

Международните медии припомнят, че Тръмп е ограничил до минимум общуването с екипа на Байдън и няма да присъства на насрочената за утре церемония по встъпването му в длъжност. 

Днес е последният пълен работен ден в Белия дом на сегашния президент. Очаква се утре по обяд той да замине за имението си Мар-а-Лаго във Флорида.

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Що за глупости. Какво искате да внушите с тия тъпотии?
 's picture

Rhapsody of fire

Политиката на тръмп беше една

Политиката на тръмп беше една единствена-саботаж и диверсия спрямо демократичните институции на САЩ. Институциите много зор видяха, озориха се и се пообелиха, но слава богу удържаха на тези варварски атаки.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.