Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фрапиращо криволичеща пътна маркировка е положена между провадийските села Добрина и Манастир. Клипчета във фейсбук, на които се вижда абстрактната осева линия, предизвикаха шеговити коментари, показа днес БНТ.

Неправилно поставената маркировка била нарисувана точно след коледните празници, а работниците, допуснали грешката, са били глобени.

Пътната маркировка криволичи почти през цялото 10-километрово трасе между двете села. От фирмата изпълнител обясниха, че при полагането на нова маркировка предварително се поставят маркери, за да може линията да е права. Това условие не е спазено от екипа.

От репортажа се видя как работник, явно след като се  вдигнал шум, замазва с черна боя старата крива маркировка. На места тя се отклонявала с 40-50 см от новата - права. Затова пък след идването на БНТ вече друг гражданин с ъглошлайф стърже и замазаното с черно - за да не смущава водачите.

"Техническият ръководител е виновен, на първо място. Оттам нататък и самите работници, които са си понесли вече наказанията. Санкционирани са съответно. Няма как да не са санкционирани при такава работа. Получило се е неточкуване предварително, което е за оста на пътя, и затова се я изкривили маркировката", обясни Георги Гочев, управител на фирмата изпълнител на ремонта.

Сигнал за проблема е подаден и в община Провадия, която следи за изпълнението на ремонтните дейности на пътния участък между двете села.

"Веднага сигнализирахме на фирмата изпълнител да започнат да си отстраняват допуснатите грешки, да изправят осевата линия и да заличат старата, да я ликвидират", каза Пеньо Ганев, община Провадия.

"В момента се отстранява и черната боя, да може да остане само действащата хоризонтална маркировка", каза Пеньо Ганев.

От фирмата изпълнител обещаха, че до две седмици неправилно положената пътна маркировка ще е коригирана по цялото трасе между двете села. Шофьори, които всеки ден минават оттук, също изразиха възмущението си от некачествената работа.

Освен полагане на нова осева линия ремонтът на пътя между селата Добрина и Манастир включва още изкърпване на дупките и почистване на банкетите. Пътният участък се ремонтира със средства от бюджета на община Провадия. Общата цена не се съобщава.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

В Добруджа да се кръстят, че

В Добруджа да се кръстят, че Посерко още не е минал оттам, че и морето ще се излее!
Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

Поне да бяха сложили сива боя

Поне да бяха сложили сива боя

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.