Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Газпром" не изключва спирането на изпълнението или пълната отмяна на проекти като "Турски поток" и "Северен поток-2" в случай на "промяна в политическата ситуация".

Това е посочено в документ на холдинга, цитиран от ТАСС.

"При изпълнението на нашите големи международни проекти като "Турски поток" и "Северен поток-2" сме се сблъсквали и продължаваме да се сблъскваме с рискове, свързани с промяна в политическата ситуация в различни региони, което води до напрежение между страните и промяна в позициите на нашите партньори и регулаторни органи във връзка с различни аспекти на проектите. В някои случаи такива промени могат да доведат до ситуация, в която изпълнението му ще стане невъзможно или непрактично и ще доведе до спирането или отмяната му", се казва в документа.

По-рано ръководителят на "Газпром експорт" Елена Бурмистрова също изрази идеята, че инвестициите в проекти в газовата индустрия са обект на политически натиск, особено от Европейския съюз. 

Коментари

Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

За съжаление, заглавието е

За съжаление, заглавието е спекулация ! Внушава "Газпром ще врътне кранчето, при промяна на политическата ситуация". Т.е., точно това което отдавна се подозира - че газопроводите са политически проекти, а не икономически. Само че в текста на новината се говори за друго и няма общо с внушението.

интерснооо

И тогава как тука аФтентичните медии,ще пишете че Балкански поток обслужва Русия и интересите и,и че няма да има място в тръбата,за външни доставчици,ако Русия не доставя газ,и тръбата е празна???
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

БУЛГАРТРАНСГАЗ

обяви търг за пълнене на тръбата.. Факт - никой от - американците, строящи терминала в Александруполис. Че и БУЛГАРГАЗ - като акционер в терминала; - гърците с техния съществуващ терминал в Ревитуза; - азерите с тръбите ТАНАП и ТАП; - американците от Дайрект Петролеум, на които дадохме на концесия откритото през 2008-ма година находище в Девенци.. НЕ СЕ ЯВИ да заяви и куб. дециметър.. А и що ли забравихме защо в София бе погребано НАКУКОТО!!
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

НО се премълчава факта,

че ГАЗПРОМ е акционерно дружество.. И представяйки на своите акционери информация е длъжна да ОТКРОИ И РИСКОВЕТЕ за дейността и.. Един от тези рискове е спирането на дейността.. И ЛУКОЙЛ е акционерно дружество. И си припомнете как Ало, Ваньо УЖ взе лиценза.. Но на другия ден на пожар и изненадващо в Нефтохима в Бургас се самоизстреля посланик Уорлик. Как се разходи и отсече - "Тук всичко е наред. Връщайте лиценза!". И предотврати риска от спиране на рафинерията..

Батее, колко железо има за бране тукаа

"Газпром" било акционерно дружество ?!? Единственият му реален акционер много добре е запознат с рисковете, породени от собствената му милиционерска тъпотия. При тези санкции на УСА, сибиропитека посмъртно не може да завърши тръбата и да я вкара в експлоатация.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Прочети си БАЦЕТО СИ

от пресконференцията от 15 11 2012-та.. Когато се хвали: " цената е най-ниската възможна за страни, които не влагат милиарди евро в разработване на газови находища в Русия, като Германия. " А едни "експерти" като теб през 1998-ма се кълняха, че и тръба по дъното на Черно море не може да се пусне. Пък си прочети за терминалите за втечнен газ от УСА в Германия и Ирландия. Как се спират проектите и строежа им. И как се осигурява с газ от Мексиканския залив Зелена Европа..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.