Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Световната пандемия свари много хора неподготвени за проблемите на онлайн обучението - например липсата на подходящи лаптопи за децата, които, особено като по-малки, най-често имат като основно устройство смартфон.

Корейците от Acer планират да променят това с нова серия хромбуци, специално пригодени за класната стая - дигитална и реална.

Става дума за новите версии на Spin 512 и Spin 511 с достъпната и лека миниоперационна система Chrome OS. "Под капака" са Intel-ски процесори - последното поколение енергоспестяващи N4500 и N5100, батерията издържа до 10 часа.

В добавка и двата модела са с тъчскрийн и 360-градусови панти, т.е. могат да се ползват и като таблети. Налице е 8-мегапикселова предна камера, висока резолюция за лаптоп. Единият модел е в съотношение 3:2 за повече вертикално пространство за работа на 12 инча, а другият - в класическото широко 16:9 на 11,6 инча панел.

Най-важното е, че устройствата са с усилени корпуси, издържат удари, като за всичко това са спазени военни стандарти за техника - защото малчуганите са способни на именно това ниво на унищожение. И още - покрити са с антимикробен агент и бутоните ми са лесни за смяна.

И за двата модела са налице различни конфигурации, достигащи скромния пик от 64 гигабайта флаш памет и 8GB оперативна памет - нищо твърде мощно, но достатъчно за работа и образование. Spin 511 ще струва минимум 369 евро, а Spin 512 - 399 евро.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.