Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа Parler, която бе свалена от хостига на Amazon заради призиви на насилие, се завръща частично онлайн, съобщи "Гардиън".

Засега на сайта parler.com има само съобщения от екипа на компанията и уверения на главния изпълнителен директор Джон Маци. Според него съвсем скоро платформата ще е напълно фукционална.

Тя е микроблогинг социална мрежа, подобна на Twitter, но с минимална модерация на съдържанието. Затова привлече и много консерватори в последните седмици, а след изтриването на акаунта на президента Доналд Тръмп истинска експлозия от нови потребители - основно негови поддръжници.

Amazon нарушиха договора си с компанията, след като вместо 30 дни, им дадоха 24 часа предупреждение за спирането на сървърите заради призиви за насилие на платформата.

Любопитно е, че интернет протоколът на parler.com в момента е собственост на DDos-Guard, компания на двама руснаци. Самият Parler пък е финансиран и съоснован от Ребека Мърсър, дъщерята на създателя на Cambridge Analytica и един от основните двигатели на победата на Тръмп през 2016 г.

Сред другите клиенти на DDos-Guard са руското военно министерство и московски медийни компании. 

Засега и приложението на Parler не е достъпно в магазините Play Store и App Store, но има заобиколни начини да се инсталира - стига сървърите да заработят напълно.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.