За втора поредна година футболист №1 на България е капитанът на пловдивския "Локомотив" Димитър Илиев. Той получи 158 точки в анкетата, в която участваха 95 спортни журналисти от 37 медии.

Втори е Валентин Антов (ЦСКА-София), а трети - Антон Недялков ("Лудогорец"). Антов е първи в подреждането сред защитниците, където също изпревари Недялков, а играчите на ЦСКА-София грабнаха най-много индивидуални отличия.

Валентин Антов. Снимки Sportal.bg

Юбилейното 60-о издание на журналистическата анкета премина както много други в тези времена - виртуално, с водещи в студио, а някои от призьорите се включиха в онлайн платформа. Повечето от тях са на лагери, а други бяха по домовете си.

Мартин Луков

В студиото бе и спортният министър Красен Кралев, който произнесе нещо като слово и обяви имената на първите трима в голямата класация. Награждаването започна с ретроспекция на победителите през годините, а някои от тях бяха включени с кратки изявления. Думата бе дадена и на Весела Лечева, която държи правата на анкетата чрез фирмата си "Дакс медия".

През изминалата година воденият от Димитър Илиев "Локомотив" за втори пореден път триумфира с Купата на България, стана втори в първенството и падна достойно от "Тотнъм" в Лига Европа.

Доминик Янков

Всички призьори

Награда "Лъвско сърце" в памет на Трифон Иванов: Нако Велянов (посмъртно, това е шофьорът на "Беласица" Петрич, който почина от инфаркт, но секунди преди това предотврати тежка катастрофа, шофирайки клубния автобус с целия отбор);

Гол на годината: Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив);

Най-добра футболистка: Евдокия Попадинова ("Наполи");

Най-прогресиращ млад футболист: Доминик Янков ("Лудогорец");

Най-добър чужденец в Първа лига: Али Соу (ЦСКА-София);

Най-добър вратар: Мартин Луков ("Локомотив" Пловдив);

Най-добър защитник: Валентин Антов (ЦСКА-София);

Най-добър полузащитник: Тиаго Родригес (ЦСКА-София);

Най-добър нападател: Мартин Камбуров (ЦСКА 1948);

Най-добър български треньор: 1. Николай Киров ("Арда") 2. Стамен Белчев (през лятото и есента беше в ЦСКА-София), 3. Илиан Илиев ("Черно море");

Футболист на 2020 г. (призова тройка): 1. Димитър Илиев ("Локомоктив" Пловдив) - 158 точки, 2. Валентин Антов (ЦСКА-София) - 126 т., 3. Антон Недялков ("Лудогорец") - 72 т.

Бяха почетени починалите през миналата година бивши големи футболисти, треньори и функционери.